Guanyat el conflicte laboral del Bar 134

Sis mesos després de fer els primers passos per tal que l’empresa Rombonautas SL pagués els diners que devia a un dels seus treballadors podem dir que aquest conflicte ja s’ha solucionat. Aquest matí, a les portes dels Jutjats Socials de Barcelona, Jordi Ribé –administrador i soci de l’empresa– ha saldat la totalitat dels deutes.

Però fem memòria de com hem arribat fins aquí:

  • A mitjans de novembre del 2016 visitem a qui era en aquell moment l’administrador de l’empresa amb l’objectiu de fer-li saber la nostra voluntat de solucionar aquest conflicte amistosament.
  • A principis de desembre, com no hi havia hagut cap moviment per la seva part, ens personem en un altre bar on aquest administrador estava treballant aquella nit com a DJ.
  • Fins el febrer del 2017 difonem per xarxes socials i pel carrer la informació sobre els socis i càrrecs de l’empresa Rombonautas SL, propietària del Bar 134. Alguna de la informació que publiquem és errònia i hem de rectificar però alhora el ressò de la campanya fa que un dels socis, Jordi Ribé, es posi en contacte amb nosaltres.
  • Ens reunim amb Jordi Ribé per tal de buscar una solució. Ell ens informa que passarà a ser a partir d’aquell moment l’únic responsable de l’empresa, agafant també el càrrec d’administrador. Ens demana que aturem la campanya pública perquè pot afectar la liquidació de l’empresa i assegura que si no es liquida no podrà pagar els deutes.

Aquest és un petit resum de tots els passos que hem anat donant i que potser ja heu llegit al nostre bloc. Ara bé, què ha passat des de llavors?

  • A l’abril ens assabentem que el Bar 134 ha sigut traspassat a una altra empresa i que, segons les paraules de Jordi Ribé, ara hauria de pagar. Com no rebíem cap trucada seva i ell no ens agafava el telèfon decidim anar a parlar amb ell en persona. Quan ens veu ens diu que, curiosament, la setmana següent un advocat ens contactaria per saldar els deutes.
  • L’advocada del Sindicat i l’advocat de l’empresa parlen per telèfon. Ell sembla que no té gaire idea del conflictes ni dels diners que es deuen. Se li informa que portem molts mesos esperant cobrar i que si no ho fan en breu ens veurem amb l’obligació de denunciar judicialment. Al dia següent, diuen que l’empresa pagarà tot, que posem la denúncia i que l’acord es farà el dia de la conciliació a Jutjats.

Finalment, l’ex treballador del Bar 134 i afiliat del Sindicat de Barri de Gràcia ha rebut la totalitat dels diners que reclamava. Gràcies a totes les persones i col·lectius que us heu interessat en aquest conflicte i us heu implicat per tal de guanyar-lo. La força de Sindicat de Barri sou vosaltres!

Sindicat de Barri de Gràcia

22 de maig del 2017

Geografía: